,,Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ”
Vă plac ghicitorile? Vreau să vă pun una, iar cine știe răspunsul, să ridice mâna. Cum se numește acel om din Vechiul Testament, la moartea căruia au murit mai mulți oameni decât a ucis el în timpul vieții sale? Este vorba despre Solomon. Ce îl făcea pe Samson atât de diferit față de toți oamenii? Puterea sa. Filistenii erau foarte curioși să afle despre puterea sa nemaipomenită, iar până la urmă au aflat. Ei bine, cu sute de ani mai târziu, poate chiar și mii, a venit în Israel un alt Om, mult mai puternic decât el. Dacă Samson rupea funiile ca pe o ață, Acesta a făcut minuni mai mari si mai multe: a prefăcut apa în vin, a înmulțit mâncarea, a mers pe ape, a vindecat bolnavi, a înviat morți și lista poate continua. Despre cine este vorba? Despre Domnul Isus.
Referitor la puterea lui Dumnezeu, există un verset în Matei, capitolul 28 și anume versetul 18: ,,Isus S-a apropiat de ei și le-a zis: ,,Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ”. Noi vom învăța doar partea a doua a versetului, adică acele cuvinte pe care le-a rostit Domnul Isus. Haideți să-l spunem o dată împreună [R].
Ce este puterea? Ce înseamnă ea? Poate cineva să-mi explice? Conform dicționarului, ea are două sensuri în versetul dat: pe de o parte înseamnă autoritate, stăpânire, dominație; iar pe de altă parte înseamnă putință, posibilitatea fizică, morală și intelectuală de a putea face ceva, de a realiza.
Puterea este cheia tuturor lucrurilor pe care le facem și pentru orice lucru cât de mic ar fi, avem nevoie de putere. Dar noi ne dăm seama de acest mare ingredient de care sunt condiționate toate activitățile noastre, doar prin lipsa lui. Spre exemplu: vedem că ne lipsește puterea atunci când nu putem să ridicăm o greutate foarte mare, să alergăm la fel de repede ca o mașină, să trăim fără să ne hrănim și așa mai departe. Și pentru toate acestea spunem: ,,Nu pot!”, dar foarte rar auzim expresia ,,Pot să fac asta! ”, pentru că noi considerăm ca niște normalități lucrurile de care Dumnezeu a îngăduit să ne bucurăm, adică: să putem auzi, să putem vorbi și uităm că sunt oameni care nu pot face aceste lucruri.
Să ne oprim la prima parte a versetului ,,toată puterea”.Observăm că nu scrie ,,puterea” sau ,,puterea Mea”, arătând astfel că puterea Domnului Isus este nelimitată; nu există nimic care să fie prea greu pentru El. Noi avem putere limitată, dar Domnul Isus poate face orice.
Aș dori să mai repetăm versetul și rog pe cei care sunt în clasa a VI-a să se ridice și să spună versetul [R], iar acum, cei care au frați mai mari decât ei [R].
Structura ,,Mi-a fost dată” arată că puterea vine de undeva sau de la Cineva. Cine este sursa puterii? Oare cine i-a dat putere Domnului Isus? Într-o împrejurare, au venit la Domnul Isus preoții cei mai de seamă, cărturarii și bătrânii și L-au întrebat cine I-a dat acea putere. Voi știți cine I-a dat puterea? Dumnezeu – El este sursa puterii fiecăruia. Dacă Dumnezeu I-a dat putere Domnului Isus, tot El este Acela care îți dă putere și ție. Trebuie doar să-I ceri. Să-I ceri putere pentru orice, fie într-un lucru de pe pământ, fie pentru ceva duhovnicesc, adică la nivel de duh.
Dacă știi că cineva îți greșește mereu și nu ai putere să-l ierți, atunci cere puterea necesară! Poate vrei să spui cuiva despre Dumnezeu dar nu ai îndrăzneală sau poate de multe ori nu ai tăria de a spune adevărul, fie pentru că îți este rușine, fie pentru că te temi sau orice alt motiv. Pentru toate acestea, poți cere putere de la Dumnezeu și ea îți va fi dată.
Acum aș dori să mai spunem o dată versetul, iar când eu ridic planșa, trebuie să vă ridicați și voi [R]. Acum, veți mai spune o dată, dar când planșa e sus veți spune mai tare; când o las jos, veți spune mai încet [R].
Ne-a mai rămas să discutăm despre ultima parte a versetului: ,,în cer și pe pământ”. Puterea Domnului Isus sau autoritatea Sa a fost arătată pe pământ, asupra oamenilor, și în cer, asupra îngerilor și asupra duhurilor rele. În fiecare secundă, Mântuitorul Își arată puterea cu aceeași intensitate, rămâne doar ca tu s-o recunoști. Deasemenea, și noi putem primi putere, nu pentru împlinirea planurilor noastre, ci pentru împlinirea planurilor lui Dumnezeu.
Haideți să mai spuneți o dată versetul, dar de data aceasta eu voi roti planșa [R]. Dacă ești slab și simți că nu ai putere, nu e vina lui Dumnezeu, ci a ta. Nu se merită să trăiești în neputință, când ai la dispoziție cea mai mare putere din Univers. Și soluția o dă Domnul Isus, când spune: ,,rugați-vă ca să aveți putere”! Mai spunem o dată veersetul? Cine vrea să-l spună singur? [R]
Комментарии