top of page
  • Writer's pictureMihai Anamaria

Marcu 11:24

Updated: Oct 13, 2018


,, De aceea, vă spun că, orice lucru veți cere, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea”

O mamă a murit, lăsând în urmă un copilaș de câteva zile și o fetiță de doi ani. Aceștia au ajuns la un orfelinat creștin, dar exista o problemă: pentru bebeluș era nevoie de o sticlă specială cu apă fierbinte, care să-i țină constantă temperatura corpului și să nu moară. Însă, într-una din zile, acea sticlă, singura pe care o aveau acolo, s-a spart și viața copilului era în pericol. În fiecare dimineață, o asistentă îi aduna pe toți copiii și se rugau împreună, iar în acea zi au fost amintiți și cei doi copii nou-veniți. O fetiță de 10 ani, numită Rut, s-a rugat în felul următor: ,,Doamne, te rog să ne trimiți o sticlă, dar nu săptămâna viitoare sau mâine, ci chiar în această după-masă, ca să nu moară copilul. Iar pentru sora lui, trimite-i o păpușă ca să nu mai stea mereu supărată. Amin. ” Asistenta nu a îndrăznit să-i spună fetiței că dorința ei nu se poate împlini, dar era convinsă că e imposibil deoarece ei se aflau într-un loc izolat și pentru a primi un pachet, ar trebui să aștepte 5 luni. Asistenta respectivă, a chemat copiii și le-a arătat marea cutie pe care au primit-o și au început să despacheteze încet. Au găsit hăinuțe, alimente și multe bunătăți. Deodată au scos o.... o sticlă cu apă fierbinte, nou-nouță! Toți au rămas surprinși datorită necredinței lor, dar Rut a zis: ,,Uitați-vă bine că trebuie să fie și păpușa! ” Într-adevăr, asistenta a găsit păpușa și toți copiii au înțeles că rugăciunea este ascultată de Dumnezeu atunci când noi credem că se va împlini întocmai.

Același lucru îl susține și Domnul Isus, în Evanghelia după Marcu, capitolul 11 cu versetul 24: ,,De aceea, vă spun că, orice lucru veți cere, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea”. Haideți să-l spunem împreună [R].

La ce se referă structura: ,,orice lucru”? Putem cere de la Dumnezeu chiar tot? Orice? Probabil că aceasta este întrebarea fiecăruia dintre voi. Putem să cerem de la Dumnezeu orice, dacă credem, și vom primi? Dacă eu aș cere ca Dumnezeu să facă ca X să ia o notă mică și aș avea credință că așa va fi, se va întâmpla? Trebuie să cerem orice lucru, dar să fie după voia lui Dumnezeu.

Dacă I-ai cerut un lucru oarecare lui Dumnezeu și nu ți l-a împlinit: fie nu e după voia Sa, fie nu ai credință. Credința ta are esență! Este ceva real, tangibil, este dovada lucrurilor pe care nu le poți vedea. Când te rogi pentru un test, trebuie să crezi că vei reuși, că Dumnezeu te va ajuta! Regula pe care trebuie să o ai în vedere este: ,,când te rogi”, atunci să crezi; nu după sau atunci când simți. Când te rogi, trebuie să crezi că ai primit lucrul pentru care te rogi.

Acum aș dori să mai spunem o dată versetul, doar cei care au cerut cel puțin un lucru de la Dumnezeu și l-au primit [R]. Acum să-l spună cei care au fost ajutați de Dumnezeu la școală, cel puțin o dată [R].

Ce credeți că înseamnă „să credeți că l-ați și primit”? Adică să vă închipuiți deja că Dumnezeu v-a ascultat rugăciunea și să îi mulțumiți. Haideți să mai spunem o dată versetul în timp ce eu rotesc planșa [R]. Acum, vă veți ridica atunci când ridic planșa, iar când o cobor, vă așezați înapoi [R].

Cea mai importantă și mai puternică lege este legea rugăciunii! Ce curios că doar unii descoperă și înțeleg puterea ei nelimitată și efectele ei puternice! Când aplicăm legea rugăciunii, descoperim o putere, care poate schimba împrejurările, rezolva problemele și transforma viața, pentru că Isus a promis: ,, De aceea, vă spun că, orice lucru veți cere, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea”. Haideți să-l mai spunem o dată [R].

,,Rugăciunea este deschiderea inimii lui Dumnezeu ca unui prieten”- ar putea fi o definiție. Rugăciunea este comuniunea cu cerul; este o parolă a inimii smerite, atunci când se apropie de Dumnezeu. Unul din tipurile de rugăciuni existente este rugăciunea de cerere, iar cheia rugăciunii o reprezintă acest verset.

Dacă crezi că nu știi să te rogi sau dacă păcatul a întrerupt legătura dintre tine și Dumnezeu, vino în rugăciune și stabilește legătura! Cerul așteaptă întoarcerea ta, așteaptă să ceri orice și vei primi, doar dacă crezi! Nu se specifică cât trebuie să aștepți, dar credința trebuie să te însoțească și după ce te-ai rugat. Și nu uita că niciodată Dumnezeu nu va trece peste voia ta. El lucrează doar atunci când tu ai credință și dovedești prin aceasta că ai încredere în El.

Cine vrea să spună versetul? [R].

264 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page